Dagelijks ontspannen, doe jij het?

De drukte van alledag maakt dat we soms vergeten om echt te genieten. Je rent van je bed naar het werk en van het werk naar de supermarkt omdat je toch ook nog moet eten. Dan is daar in de avond ook nog de sportschool die om de hoek komt kijken omdat je in vorm wilt blijven. Heb jij al een écht genietmomentje ingepland in je drukke ritme? Een moment waarop je echt even me-time hebt en je tot jezelf kunt komen?

Misschien ken het wel, het gevoel dat je niet echt goed tot rust komt en het gevoel dat er geen 24 maar 100 uur in een dag zouden moeten zitten. Veel mensen hebben het gevoel dat ze hun standaard dagtaken maar net rond krijgen, laat staan dat ze tijd hebben voor ontspanning of een relaxmomentje. Toch is het heel belangrijk om alles even op een rijtje te zetten en rust te ëren voor je lichaam en je geest. Door een momentje voor jezelf te nemen kun je er vervolgens weer voor de volle 100% tegenaan. Maar hoe doe je dat nou precies “tijd voor jezelf nemen”?

Jezelf even verwennen


“Daar heb ik toch geen tijd voor, ik ben al zo druk” of “Verwenmomentje? Het enige momentje voor mezelf heb ik als ik op het toilet zit” zijn veelgehoorde uitspraken in het dagelijkse drukke leven van de moderne mens. Toch is het verstandig om een rustmomentje voor jezelf te nemen tijdens een drukke dag, dit hoeft niet lang te duren! Smeer bijvoorbeeld je gezicht na het opstaan in met Tea Tree Argan Olie. Tea Tree Argan Olie is een olie die je huid voedt en beschermt tegen de zon. Door 20 seconden de tijd te nemen om je gezicht in te smeren krijg je een energiek gevoel en kun je de dag stralend starten. 20 seconden waarin je even stilstaat en waarin je even denkt aan jezelf en niet aan je agenda, die belangrijke afspraak met die opdrachtgever, de kinderen die je naar school moet brengen of allerhande zaken die zich normaliter in je dagprogramma mengen.

Natuurlijk is de ochtend niet het enige moment waarop je even stil kunt staan en een moment voor jezelf kunt nemen. Ook op andere momenten van de dag kun je zorgen voor rust en ontspanning. Kom je bijvoorbeeld terug van je werk en wil je even weg uit de sleur van de dag? Door het gebruiken van een aromabrander met daarin een lekkere etherische olie verspreidt zich een heerlijke geur door je woning. Etherische oliën zijn geheel natuurlijk en verkrijgbaar in verschillende geuren. Van een rustgevende Eucalyptus geur tot aan Sinaasappel olie met een frisse, droge, bijna bloemige ondertoon. Voor ieder moment is er wel een andere geur beschikbaar, heb je op maandag zin in een geur die de positiviteit in je naar boven haalt en op woensdag behoefte in een kalmerende olie? Met een aromabrander kun je onbeperkt wisselen van geur. Je creëert hierdoor een fijne omgeving die past bij je mood. Natuurlijk is het fijn om er een tijdschrift bij te nemen, een lekker boek te lezen of een lekkere maaltijd te koken maar ook als je hier geen tijd voor hebt kan een lekkere geur in je huis of misschien zelfs op je werkplek je verblijden. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken!

100% Zen met Ghassoul


Heb je net even wat meer tijd (uitgetrokken) om lekker te genieten? Dan is een Ghassoul masker een echte aanrader! Ghassoul is een type klei waarin geen kleur, geur of conserveermiddelen opgenomen zijn, Ghassoul klei is helemaal natuurlijk. Ghassoul betekent letterlijk ‘wassen’, de klei reinigt op een zachte, grondige manier de huid en irriteert niet, daarom is een Ghassoul masker ook zeker een aanrader wanneer je een huidallergie hebt en niet tegen de maskers kunt die in de winkels te verkrijgen zijn.

Een behandeling met (Ghassoul) klei is een behandeling waarvan veel mensen denken dat ze hem alleen in de spa kunnen krijgen. Toch is het gebruik van Ghassoul niet moeilijk. Door Ghassoul poeder te mensen met lauwwarm water en een eventuele etherische olie creëer je eenvoudig een masker of lichaamspakking. Een Ghassoulmasker wordt ook wel Rassoul -of Rhassoulmasker genoemd en is in 15 minuten aan te brengen. 15 minuten van je tijd voor een ultiem momentje van rust dus. Natuurlijk hoef je het niet te houden bij een gezichtsmasker. Ghassoul klei is te gebruiken op het gehele lichaam. Trommel dus je beste vriendin op voor een lekkere lichaamsbehandeling!

Ghassoul is makkelijk afwasbaar met water en toe te passen op veel verschillende manieren; heb je een kwartiertje over dan ga je voor het gezichtsmasker, heb je langer de tijd dan ga je voor een gehele lichaamsbehandeling. Voor een gezichtsbehandeling van 15 minuten is maar 15 gram Ghassoul nodig!

Naast Ghassoul klei heeft thuisluchtjes.nl ook andere soorten klei in het assortiment, allen met hun eigen eigenschappen; van gele Franse klei die gebruikt wordt om dode huidcellen te verwijderen tot aan een cacao pakking met polyfenolen en vitamine A welke het verouderingsproces tegen gaan. Dit maakt dat er voor iedereen een masker is dat bij hem of haar past.

Samen genieten


e hoeft natuurlijk niet altijd alleen te genieten. Lijkt de tijd dat je echt even Quality time had met je partner eeuwen geleden? Neem dan eens écht de tijd om tot elkaar te komen en geef elkaar bijvoorbeeld eens een lekkere massage. Een massageolie kan het masseren makkelijker en aangenamer maken. Met de massageoliën van thuisluchtjes zorg je voor een echte ontspanning van lichaam en geest. Thuisluchtjes.nl heeft verschillende massageoliën in het assortiment, van zoete amandelolie tot aan een chocolade massageolie. En wil je echt in elkaar opgaan en samen “the heat” opzoeken? Thuisluchtjes biedt ook diverse body to body massageoliën. Deze olie is makkelijk af te wassen met water en zeep of met waslotion en plakt niet.

Thuisluchtjes biedt massageoliën aan in verpakkingen variërend van 20 ml tot aan 5 liter. Ook wanneer je niet elke week tijd hebt voor massages is er dus een geschikt product, zo staat er geen fles van 5 liter in je badkamer wanneer je hem niet gebruikt!

Een echt cadeautje


Die ene lieve vriendin die zoveel voor je doet maar die zichzelf weleens vergeet of je partner die altijd voor je klaar staat en die je soms maar voor lief neemt. Sta jij weleens echt stil bij wat een ander voor je doet? Verwen ze eens! Ook je partner, vriend of vriendin kun je een rustmomentje cadeau geven. Ga eens samen op pad, naar het theater, samen iets drinken in een leuk cafeetje of geef eens een persoonlijk rustmomentje cadeau. Een momentje waarbij iemand helemaal tot zichzelf kan komen in zijn of haar eigen omgeving. De wellness producten van thuisluchtjes zijn het perfecte cadeau. Een wellness cadeautje kan namelijk, in tegenstelling wat de meeste mensen denken, elke dag gebruikt worden. Een lekker geurende bodylotion waarmee er lekker ingesmeerd kan worden, een badolie voor die ene vriendin die graag in bad gaat of een aromabrander om altijd een lekkere geur in huis te creëren. Voor iedere wens en ieder budget is er een cadeau aanwezig.

Natuurlijk mag je jezelf ook een cadeautje geven! Gun jezelf ontspanning en verwen jezelf met een mooie aromabrander passend bij je interieur om een heerlijke geur in huis te creëren of versoepel je huid door lekker te scrubben met een van de scrubzouten van thuisluchtjes. Wanneer je jezelf vervolgens insmeert met een bodylotion zoals lavendel bodylotion ben je weer helemaal ready to go!

Ontspannen, Ontspannener, het méést ontspannenst


Weet jij al hoe je jezelf dat momentje van ontspanning moet gunnen en kom je helemaal tot rust door je lekker in te smeren met bodylotion of door het lezen van een goed boek of ben je nog op zoek naar de manier van ontspannen die bij jou past? Wij van thuisluchtjes adviseren je graag op het gebied van wellness producten! Kom je er dus niet helemaal uit welke massageolie je moet kiezen of wil je graag meer informatie over de werking van een aromabrander in combinatie met etherische oliën? Neem dan contact met ons op. Omdat alle producten in eigen beheer vervaardigd worden en wij al 40 jaar lang wellness producten produceren en leveren is onze productkennis groot. We gaan graag samen met jou op zoek naar het juiste product dat past bij jouw persoonlijkheid, wensen en manier van ontspannen.

Meest recente blogs

De aromabrander: Een heerlijke geur in iedere gewenste ruimte!

Je herkent het misschien wel, je schoonouders komen op bezoek en je wilt alles in huis tiptop hebben. Je hebt alles schoongemaakt en het aanrecht is leeg. Alleen lijkt het door de geur in huis dat je wel 10 honden verzorgt, in plaats van 1. Probeer dan eens een van onze aromabranders!

Dagelijks ontspannen, doe jij het?

De drukte van alledag maakt dat we soms vergeten om echt te genieten. Je rent van je bed naar het werk en van het werk naar de supermarkt omdat je toch ook nog moet eten. Dan is daar in de avond ook nog de sportschool die om de hoek komt kijken omdat je in vorm wilt blijven. Heb jij al een écht genietmomentje ingepland in je drukke ritme? Een moment waarop je echt even me-time hebt en je tot jezelf kunt komen?

Je woonkamer in winterse sferen

Iedereen vindt het fijn als het huis lekker fris ruikt, toch? Daarom zetten we elke dag een raam open om kamers te laten luchten en maken we regelmatig schoon. Maar hoe zorgen we voor een lekker ruikende kamer zonder het gebruik van flessen schoonmaakmiddel? Wij leggen je graag uit hoe je de huiskamer lekker laat ruiken met behulp van een aromabrander en een lekker geurend parfum.