U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Menthol Kristallen

Menthol kristallen zijn vaste kleurloze kristallen die met een fris mint aroma de lucht zuiveren en de ademhaling verlichten.
Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Waarvoor worden Menthol Kristallen gebruikt?

Menthol Kristallen hebben een krachtige antiseptische werking en zijn sterk verfrissend en verkoelend. Ze zuiveren de lucht, vergroten de aandacht, de concentratie en verlichten de ademhaling. Menthol Kristallen werken goed bij studie, meditatie, griep, verkoudheid en in werkgroepen. Voor astmapatiënten kunnen ze een verademing zijn.

Hoe kunt u Menthol Kristallen het beste inzetten?

Gebruik 1: Giet eerst op met ijs of water en doe daarna een paar menthol kristallen op de kachel in een bolletje ijs. Laat de menthol kristallen smelten op de kachel.

Gebruik 2: Menthol kristallen kunnen ook voor gebruik opgelost worden in alcohol of lauwwarm water. Een oplossing van 2 tot 10% is het handigste. Let hierbij wel op het brandgevaar, voeg dus voor het opgieten met alcohol altijd eerst water of ijs toe. Onze richtlijn om te mixen is 25 ml (alcohol incl. menthol kristallen) aanbrengen op 5 liter water. U kunt deze hoeveelheid naar behoefte aanpassen. 

Gebruik 3: U kunt een kleine hoeveelheid menthol kristallen in een zalf aanbrengen om de doorbloeding te bevorderen. Ook in jeukstillende crèmes kunt u menthol als alcoholische oplossing toevoegen.