U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sauna opgiet

De inmiddels al meer dan 150 sauna geuren van Alpenkruiden, Eucalyptus en Lavendel tot Zeewier opgiet concentraat geven de sauna een extra dimensie in geurbeleving. Al onze sauna opgiet geuren zijn goed met elkaar te combineren tot heerlijke geurcombinaties.
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 879 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 879 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Groot assortiment aan sauna geuren

Meer dan 150 sauna opgietmiddel geuren zorgen ervoor dat u alle mogelijke thema's kunt uitvoeren. Indien u een thema gebruikt voor uw opgieting, pas dan de zintuigen (tijdens de opgieting: geuren, zien en horen en na de opgieting proeven van iets lekkers) zoveel mogelijk op elkaar af.

Gebruik 

Sauna opgietmiddel wordt toegevoegd aan het sauna kuipje wat gevuld is met ijs of water. Opgietmiddel wordt verdund met ethanol omdat het vrij moeilijk is om de juiste hoeveelheid parfum of etherische olie af te meten voor een opgieting. De sauna opgietmeester weet het beste welke hoeveelheid het meest aangenaam is voor de sauna. Gebruik normaal gesproken 5 ml. op 1 liter ijs of water, even doorroeren met de saunalepel en hierna direct op de kachel lepelen. Het voordeel van het gebruik van ijs bij een opgieting is dat de geur niet verbrand op de kachel en dat de geur geleidelijk aan vrij komt.

Geursterktes sauna opgietmiddel

Sauna opgietmiddel heeft verschillende geursterktes. Deze varieren van 1 tot 5, waarbij de sauna opgiet geuren in geursterkte 1 het zwakste zijn en de saunageuren in geursterkte 5 het sterkste. Per geur wordt onder de extra informatie aangegeven hoeveel er van elke geur per liter water het beste gebruikt kan worden. De sauna opgiet basic geuren hebben allemaal geursterkte 1 waardoor u altijd 10 ml op 1 liter water gebruikt en enkel rekening hoeft te houden met de geurtonen.  

Sauna Geuren Geurtonen

Sauna opgietmiddelen zijn onder te verdelen in drie geurtonen zoals in de muziek. Zo is er een boventoon die als eerst naar voren komt en maar even blijft hangen. Boventoon geuren zijn veelal lichtere hout- en citrusgeuren zoals bijvoorbeeld Eucalyptus, Mint, Sinaasappel, Citroen en Limoen opgiet. Daarna komt de middentoon die al wat langer blijft hangen. Middentonen zijn veelal kruidige en specerijen geuren en zitten veelal tussen lichte en zware geuren in. Middentonen zijn bijvoorbeeld Lavendel, Dennen, Rozemarijn en Anijs opgietmiddel. Vervolgens komt de ondertoon naar voren die als laatste naar voren komt en het langste blijft hangen. Ondertonen zijn veelal zware bloemige- en houtgeuren zoals bijvoorbeeld Jasmijn, Opium, Patchouli en Sandelhout opgiet concentraat. De beste geuren bevatten alle drie de tonen in 1 geur. Een voorbeeld hiervan is Ylang Ylang opgiet. 

Sauna geuren mengen

De sauna opgietmiddelen uit dezelfde geurgroep zoals houtkruidencitrusbloemenhars of specerijen kunnen het beste gecombineerd worden met saunageuren uit de eigen groep of de aangrenzende groep. Zo zijn houtgeuren meestal ook goed te mengen met Kruiden en Specerijen. Bloemengeuren zijn meestal goed te mengen met citrus en harsgeuren. Daarnaast zijn citrusgeuren meestal goed te mengen met hout en bloemengeuren. Naast de 6 bovenstaande geurgroepen hebben we ook nog de geurgroep fruitgeuren en fantasiegeuren. Dit zijn niet de standaard geurgroepen, maar omdat sommige geuren niet in de standaard 6 geurgroepen voorkomen vonden we het nodig om deze twee geurgroepen apart te specificeren. Zeer zeker omdat dit twee inmens grote geurgroepen zijn.

Sauna geuren neutraliseren

Sauna opgiet geuren die ervoor zorgen dat de geur in de sauna weer neutraal wordt en dus de overheersende voorgaande geur wegnemen zijn: Sinaasappel opgietDennen opgiet en Citroen opgiet.

Thematische sauna opgietingen

De meeste saunameesters gebruiken 3 tot 5 geuren tijdens een opgietsessie. Veelal worden de sauna opgiet geuren gekoppeld aan een specifiek thema. De geuren, de muziek, het licht, de aankleding etc worden dan allemaal aangepast op het thema. Het is vaak verstandig om te beginnen met lichte geuren (boventonen) en vervolgens zwaardere geuren te gebruiken. De geur in de saunacabine kan geneutraliseerd worden met Citroen sauna opgietmiddel, Sinaasappel, Mandarijn of Dennen sauna opgiet concentraat.

Gebruik dosering sauna geuren

Sauna opgietmiddel wordt toegevoegd aan het sauna kuipje wat gevuld is met ijs of water. Sauna opgietmiddel wordt verdund met ethanol omdat het vrij moeilijk is om de juiste hoeveelheid parfum of etherische olie af te meten voor een opgieting. Gebruik normaal gesproken 5 ml. op 1 liter ijs of water, even doorroeren met de saunalepel en hierna direct op de kachel lepelen.